Witamy w sklepie Roztoczańskiego Stowarzyszenia Pszczelarzy

Zadzwoń:
+48 691 499 644Miód rzepakowy – w stanie płynnym kolor słomkowy. Krystalizuje szybko, w ciągu kilku dni po odbiorze. Po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy, o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej. W smaku bardzo słodki. Zapach kwitnącego rzepaku, z czasem woń słabnie.
Produkt Polski
Gwarancja bezpiecznych zakupów
Wyjątkowo pyszny miód, smaczny i pięknie pachnący
Miód gryczany ma zabarwienie ciemne aż do brunatnego. Przechowywany przez dłuższy czas w warunkach, umożliwiających dostęp światła, zmienia barwę do ciemnobrunatnej, prawie czarnej. Krystalizuje, tworząc grube, twarde kryształki. Po krystalizacji przyjmuje na ogół barwę brązową.,
Produkt Polski
Zestaw trzech miodów wielokwiatowy 400 g, lipowy 370 g i spadziowy 370 g
Produkt Polski
Bomba witaminowa na prezent pierzga 200 g i pyłek kwiatowy 200g w ozdobnym opakowaniu
W zestaw wchodzą cztery dowolne duże 1000 g miody Produkt Polski.
Do wyboru miód :
- wielokwiatowy
- mniszkowy
- rzepakowy
- fasolowy
-lipowy
-gryczany
- akacjowy
-wielokwiatowy leśny
-faceliowy
- nawłociowy
w dowolnej konfiguracji wysyłka gratis
Wyboru miodów dokonujemy w końcowym etapie w wiadomości do nas, bądź w oddzielnym mailu sklep@miodyroztoczanskie.pl lub telefonicznie/sms 691499644
Pyłek kwiatowy – powstające z mikrospor roślin nasiennych ziarna pyłku zawierające mocno zredukowany gametofit męski. Powstają w woreczkach pyłkowych męskich organów rozmnażania. Proces przenoszenia ziaren pyłku na żeńskie organy generatywne zwany jest zapylaniem.
Produkt Polski
Miód lipowy
- górne i dolne drogi oddechowe
- serce i układ krążenia
- układ nerwowy
- stres
Produkt Polski
Miody akacjowe posiadają wiele cennych witamin z grupy B oraz składników odżywczych takich jak: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan. W ich skład wchodzą też niewielkie ilości kwasu foliowego, pantotenowego i biotyny.
Produkt Polski
Produkt Polski
Zestaw trzech miodów wielokwiatowy 400 g, lipowy 370 g i spadziowy 370 g
Produkt Polski
Miód leśny, jak i inne miody, to doskonałe źródło łatwo przyswajalnej energii. Jest to produkt idealny dla rekonwalescentów, dla dzieci, osób z chorobami układu pokarmowego, a także sportowców potrzebujących szybkiej i łatwo dostępnej dla ciała energii. To wszystko za sprawą dobrego stosunku węglowodanów, jaki charakteryzuje miody. Miody leśne pozyskujemy z pasiek które usytuowane są przy terenach leśnych miód ma ciemniejszą barwę.
Produkt Polski
Miód rzepakowy
- wątroba i drogi żółciowe
- serce i naczynia wieńcowe
- stany zapalne drug oddechowych
Miód wielokwiatowy ma barwę od jasnokremowej do herbacianej. Po skrystalizowaniu jest jasnoszary lub jasnobrązowy.
Jest nazywany przez niektórych miodem "tysiąca kwiatów", gdyż pochodzi z nektaru zbieranego przez pszczoły z różnych roślin uprawnych, łąkowych, leśnych i górskich. Ten miód ma bardzo silny zapach podobny do zapachu wosku. Smak bardzo różnorodny zależy od mieszanki nektarów przyniesionych do ula. Na walory odżywcze i lecznicze miodu wielokwiatowego decydujący wpływ ma właśnie różnorodność roślin miododajnych, z których pszczoły zbierały pożytek.
Zestaw trzech miodów
- Miód Spadz iglasta 1000 g
- Miód Nektarowo - Spadziowy 1000 g
- Miód Wielokwiatowy Leśny 1000 g
Wysyłka gratis ( wysyłamy za pobraniem )
Miody z roztoczańskich lasów
Produkt Polski
układ moczowy
przeziębienie
ma wpływ na skórę
układ krwionośny
Produkt Polski
Potoka mniszkowa jest jasnobrązowa lub żółta. W trakcie krystalizacji, która zajmuje najwyżej kilka tygodni, miód przybiera barwę jasnożółtą. Cechą charakterystyczną jest bardzo intensywny aromat. Smak miodu z mniszka jest słodki – bodaj najsłodszy z miodów gatunkowych i lekko mdławy. Jednak to, co najważniejsze w jego charakterystyce, to wartości odżywcze, które oferuje.
Miód z mniszka można stosować także w grypie i przeziębieniu, osłabieniu organizmu oraz dolegliwości reumatycznych. Miód z mniszka wzmacnia układ odpornościowy oraz serce. Miód mniszkowy wzmocni nasz organizm w sytuacji osłabienia, łagodzi kaszel i infekcje gardła i nosa.
Produkt Polski
Miód gryczany ma zabarwienie ciemne aż do brunatnego. Przechowywany przez dłuższy czas w warunkach, umożliwiających dostęp światła, zmienia barwę do ciemnobrunatnej, prawie czarnej. Krystalizuje, tworząc grube, twarde kryształki. Po krystalizacji przyjmuje na ogół barwę brązową.,
Produkt Polski
Produkt Polski